De Lijn past dienstregeling aan vanaf 6 januari

Vanaf maandag 6 januari volgen de bussen in Vlaams Brabant naar jaarlijkse gewoonte een nieuwe dienstregeling. Voor 75 procent van de lijnen blijft alles bij het oude. Voor de overige 25 procent gaat het om kleine wijzigingen in de vertrekuren of haltebediening.

Het gaat bijvoorbeeld over een aanpassing in functie van de begin- en einduren van de scholen of in functie van de verkeersdrukte.

De bus kan enkele minuten vroeger of later aan de halte passeren dan dit vandaag het geval is. Ook de aansluiting met andere buslijnen en treinen is in de mate van het mogelijke geoptimaliseerd.

Wijzigingen

Om het u gemakkelijk te maken hebben wij de belangrijkste wijzigingen in onze regio voor u op een rijtje gezet.

Voor de lijnen 212 (De snelbus Brussel-Asse-Aalst), 245 (Brussel-Wemmel-Dendermonde) en 261 (Vilvoorde-Nieuwenrode-Londerzeel) wordt dienstregeling zeer lichtjes aangepast.

Het gaat om kleine wijzigingen in de vertrektijden van sommige ritten. Uw bus kan enkele minuten vroeger of later vertrekken of aankomen.

Lijn 213 (Brussel – Asse – Ternat – Teralfene – Aalst)

Op zondag worden de ritten van lijn 213 beperkt tussen Aalst en Asse. In Asse is er aansluiting naar Brussel met lijn 214. Bekijk de aangepaste dienstregeling in de linkerkolom hiernaast.

Lijn 214 (Brussel-Asse-Aalst)

De dienstregeling wordt aangepast. De vertrektijden en aankomstijden zijn aangepast. De halte Zellik – IZ Broekooi zal richting Brussel niet meer bediend worden en wordt vervangen door de halte Kobbegem – Jagershoek.

Lijn 230 (Brussel – Grimbergen – Humbeek)

Tijdens de schoolvakanties zullen de ritten van 21.09 uur en 22.09 uur van Grimbergen naar Brussel niet meer uitgevoerd worden. De rit van 21.09 uur van Humbeek naar Grimbergen zal verlengd worden tot Brussel.

Dienstregeling raadplegen

Reizigers kunnen de nieuwe dienstregeling online raadplegen. Op www.delijn.be/aanpassingen vinden ze een overzicht van de wijzigingen per lijn.

Ook op www.delijn.be onder de rubriek MijnLijn (reisinfo) kunnen ze de veranderingen opzoeken.

Ze moeten dan wel een datum ingeven vanaf 6 januari 2014. Voor meer informatie kunnen reizigers ook terecht op het infonummer 070 220 200 (0,30 euro per minuut).

Topartikels bij Goeiedag.be