Liedekerke start met Taalspelen en Taalcafés

In Liedekerke starten in januari de eerste sessies Taalspelen voor kinderen en Taalcafés voor volwassenen.

Deze taalateliers zijn onderdeel van het kersverse Taalpunt Nederlands in de bibliotheek van Liedekerke, waarmee anderstalige inwoners de kans wordt gegeven om Nederlands te leren, te oefenen en te spreken.

Het Taalpunt is een duidelijk aangegeven ‘hoekje’ in de bib waar geïnteresseerden nuttige materialen vinden die kunnen helpen bij het verwerven van de Nederlandse taal: romans en informatieve boeken in eenvoudige taal, Nederlandstalige films en luisterboeken, taalcursussen of woordenboeken.

Gezellige ontmoetingen

In Taalspelen worden kinderen van 6 tot 13 jaar op een speelse manier ondergedompeld in het Nederlands, onder begeleiding van educatieve medewerkers.

De eerste sessies hebben plaats op woensdagen 8 en 22 januari, 5 en 19 februari, telkens van 13 tot 15 uur in de gemeentelijke bibliotheek.

Voor volwassenen zijn er de Taalcafés op maandagen 6 en 20 januari, 3 en 17 februari 2014, telkens van 19.30 tot 21 uur in de bib.

Zowel anderstalige als Nederlandstalige inwoners vanaf 18 jaar kunnen hier samenkomen voor gezellige ontmoetingen en gesprekken in een ongedwongen sfeer.

Oefenkansen creëren

De scholen, verenigingen, handelaars en alle (Nederlandstalige) inwoners van de gemeente worden via het Taalpunt opgeroepen om samen oefenkansen te creëren.

Dit initiatief kan rekenen op de steun van de Vlaamse Overheid, de Provincie Vlaams-Brabant en het Huis van het Nederlands.

Samen met dat van Vilvoorde is het Taalpunt Nederlands in Liedekerke het eerste in de regio.

BANNER LIEDEKERKE