Kelderman haalt Michelinster binnen

Het Aalsterse visrestaurant Kelderman sleept voor het eerst in zijn dertigjarige bestaan een eerste Michelinster binnen.

Vijf jaar geleden waaide er een frisse wind door het restaurant met een compleet nieuw keukenteam. Lichtere bereidingen, vernieuwende texturen en creatieve foodpairing resulteren nu nu in een Michelinster en daar is drijvende kracht Bartel De Wulf opgetogen mee.

“Het voelt na vijf jaar als een nieuw hoofdstuk in ons verhaal. Het interieur van ons restaurant kreeg nog maar pas een upgrade. En nu die ster. We beschouwen het als de bekroning van de jarenlange inzet van ons hele team. Een twinkelende pluim voor ons permanente streven naar verfijning, overweldigende smaken en een intense gastronomische beleving voor onze gasten”, klinkt het.

Chef Bart Tastenhoye had de ster wellicht liever vroeger zien verschijnen, want die trekt binnen iets meer dan drie maanden naar Leuven. Daar zal hij een nieuwe zaak zal starten in de Naamsestraat, schrijft Het Nieuwsblad.

Kelderman is met deze bekroning het tweede restaurant in Aalst met een Michelinster. ’t Overhamme sleepte in 2007 al een exemplaar in de wacht.