Nieuwe kleine groep helpt zestien AKV's aan nieuwe werkplaats

Twee loodsen van de voormalige steenbakkerij Vandersanden in de Kortenbos in Hekelgem (Affligem) worden het nieuwe onderkomen voor zestien Aalsterse carnavalsgroepen.

Het initiatief komt van Cédric Rabier, mede-oprichter van AKV Schie’djOit!, een nieuwe groep die na het jongste carnaval van Aalst werd opgericht en die in 2017 voor de eerste keer wil deelnemen aan de stoet.

Rabier had vorig jaar al een akkoord met de eigenaars van de oude steenbakkerij om er enkele carnavalswagens te stallen, maar de voorbije weken kwam alles in een stroomversnelling. In Aalst zijn de carnavalswerkhallen volzet en heel wat groepen zijn aangewezen op allerlei al dan niet bouwvallige schuren.

“Ik zocht al drie jaar naar een veilige en betaalbare werkplaats”, zegt Rabier. “Ik contacteerde andere AKV’s die in moeilijke omstandigheden hun wagens bouwden. Net na carnaval zetten we alles in een stroomversnelling. We kunnen nu enigszins trots stellen dat er ondertussen zestien AKV’s een veilig onderkomen hebben gevonden in twee loodsen op de site Vandersanden. Vanaf deze week kunnen de eerste groepen hun nieuwe werkplaats al innemen. Uiteraard huren ook wij met AKV Schie’djOit! daar werkruimte.”

De steenbakkerij Vandersanden sloot zes jaar geleden haar activiteiten in Hekelgem, op de grens met Erembodegem. Het bedrijf verplaatste zijn activiteiten naar Nederland en Limburg omdat de uitbreidingsmogelijkheden door het gemeentebestuur werden beknot.