VIDEO: Lijk vermiste Raphael De Leeuw opgevist uit Dender

Het lichaam dat gisteren in de Dender bij Gijzegem werd aangetroffen is wel degelijk dat van Raphael De Leeuw, de man die midden februari verdween in Aalst. Dat laat het parket van Oost-Vlaanderen, afdeling Dendermonde weten.

Een voorbijganger merkte gistermiddag kort voor 14 uur het lijk in het water op ter hoogte van de Wiezebrug. De man verwittigde de hulpdiensten. De stoffelijke resten werden uit het water gehaald, maar verkeerden reeds in verregaande staat van ontbinding. Dat bemoeilijkte de identificatie.

Vanochtend kwam echter de bevestiging dat het om de vermiste Raphael gaat. De man verdween in de nacht van 13 op 14 februari. Na een nachtje stappen om zijn dertigste verjaardag te vieren, werd hij het laatst gezien in de buurt van de Sint-Annabrug in Aalst.

Eerder werd reeds met man en macht gezocht naar de vermiste man, maar telkens zonder resultaat. Raphael De Leeuw laat een vriendin en een kindje van tien weken na.

(Bericht: TV Oost-Vlaanderen)