Ann De Bosscher neemt afscheid van haar broer met boek

Marnix De Bosscher was de jongste zoon van Willy en Maria van de wasserette in de August De Boeckstraat en de jongste broer van Filip en Ann. Op 24 juli 2014 overleed hij tijdens een smartelijk ongeval op de Zugspitse in Duitsland. Zijn zuster Ann ging op zoek naar een manier om afscheid te nemen en haar verdriet te verwerken. Dat resulteerde in een boek ‘De Enkeling en zijn zuster’. Hooggevoeligheid, kunst, rouwverwerking en doorzettingsvermogen worden met elkaar verweven.

“Gesteund door de enkeling ga ik op zoek naar een manier om afscheid te nemen. Filosofische gesprekken, kunst en gedichten bieden beide hooggevoelige individuen de mogelijkheid een uniek rouwproces door te maken. Met dit werk wil ik laten zien dat iedereen zelf bepaalt hoe om te gaan met verlies en rouwverwerking,” zegt Ann De Bosscher.

Op zaterdag 19 maart om 13.30 uur wordt het boek voorgesteld in kranten- en boekenwinkel Press Shop, schuin tegenover de wasserette die haar ouders zoveel jaren hebben uitgebaat. Het werd uitgegeven bij Boekscout.nl onder de categorie ‘rouwverwerking’ en kost 13,95 euro. Op 19 maart geeft zij een woordje uitleg bij het ontstaan van het boek. Je kan uiteraard een exemplaren laten signeren.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk