Belgische U17 kwalificeren zich in Merchtem voor het EK (+ foto’s)

’t Was lang geleden dat er in Merchtem nog zoveel volk rond een voetbalveld stond. Het gemeentelijk sportcomplex op de Dooren was dan ook de plek waar de Belgische U17 zich moesten kwalificeren in een match tegen Spanje. Er werden 755 gratis toegangskaartjes uitgedeeld aan de ingang van het sportcomplex.

Na twee helften, waarbij het spel echt op en neer ging zonder dat er gescoord werd, was de stand 0-0. Na de reguliere wedstrijd moesten er penalty’s getrapt worden. Dat deden de jonge Rode Duivels uitstekend. De Belgische ploeg trapte er vier binnen, de jonge Spanjaarden drie. De Belgische U17 wisten zich daarmee te kwalificeren voor het Europees Kampioenschap in Azerbeidjan. Er wordt om de Europese beker gespeeld tussen 5 en 21 mei.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk