Tonnagebeperking in centrum Wolvertem gaat in april eindelijk in

De tonnagebeperking om Wolvertem centrum leefbaarder te maken gaat in de loop van april in. Eerst moet het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) nog enkele verkeersborden plaatsen die de beperking aankondigen. Een en ander heeft al heel wat voeten in de aarde gehad. Normaal moest de maatregel al in oktober vorig jaar ingaan.

Naast de invoering van een zone 30 wilde het gemeentebestuur ook een tonnagebeperking (3,5 ton) invoeren in de dorpskern van Wolvertem. Daarmee worden de zware vrachtwagens uit de smalle straten in het centrum geweerd. Een oud zeer want de gewestweg N211 loopt pal door het centrum en is dus de ideale aanrijroute richting A12.

De zone 30 ging in oktober in en ook de tonnagebeperking zou ook die maand nog hebben moeten volgen. Het project laat echter nog steeds op zich wachten.

“Om de tonnagebeperking in te voeren, moet ook het agentschap Wegen & Verkeer (AWV) nog enkele verkeersborden plaatsen”, zegt mobiliteitsschepen Jonathan De Valck (N-VA). “Zoniet krijg je verkeerschaos en is de tonnagebeperking niet geldig.” Het gaat om de voorsignalisatie op de A12, Vilvoordse- en Merchtemsesteenweg: vier grote ‘voorwegwijzers’ en meerdere kleinere wegwijzers. Eind vorig jaar was het budget van AWV hiervoor echter al opgebruikt in 2015.

Daarna bleek dat AWV ook nog op een aanvullend reglement van de gemeente zat te wachten. “Die administratieve rechtzetting is intussen gebeurd”, gaat De Valck verder.

“Deze week zou AWV het signalisatieplan doorsturen. De gemeente zal dat zo snel als mogelijk behandelen. Als dat in orde is, moet AWV de borden enkel nog bestellen en plaatsen. “De borden zouden er vervolgens in de loop van april moeten staan.”

 

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise