Speeltuin in kerk Terjoden?

Vanavond vindt er een infoavond plaats over de herbestemming van de Sint-Jozefkerk van Terjoden. Afspraak om 19 uur in de Vrije basisschool De Luchtballon (Geraardsbergsesteenweg 77, Erembodegem).

In navolging van de conceptnota van 24 juni 2011 door minister Bourgeois wordt er door de lokale kerkelijke en gemeentelijke overheden fel getimmerd aan een globaal kerkenbeleidsplan dat een langetermijnvisie uittekent over de toekomst van de parochiekerken.

De Sint-Jozefkerk is de eerste kerk die in beschouwing wordt genomen gezien het beperkte religieus gebruik. Zo vinden er geen weekendvieringen meer plaats en gingen er in 2015 5 dopen en 4 uitvaarten door.

Daarnaast is de kerk geen beschermd onroerend erfgoed waardoor zij sowieso kan worden herbestemd.

Op de infoavond zal het theoretisch kader meegegeven worden waarbinnen nieuwe bestemmingen mogelijk zijn, passeren enkele voorbeelden van andere gemeenten de revue. Er is al een voorstel¬†ingediend om er een niet-commerci√ęle binnenspeeltuin van te maken.

Ge√Įnteresseerden kunnen hun businessplan indienen tegen 1 april 2016 bij de kerkfabriek. De kerkfabriek, die eigenaar is van de kerk, zal in nauw overleg met Stad Aalst beslissen over de herbestemming.