Frans Krauch koopt jeugddomein Verbrugghen

Het jeugddomein Verbrugghen, op de grens van Hekelgem en Aalst, is verkocht aan Frans Krauch. Dat heeft hij zelf bevestigd.

Het 6,5 hectare grote jeugddomein van de abdij Affligem stond al enkele maanden te koop, zonder dat iemand er erg in had, maar de voorbije weken kwam alles plots in een stroomversnelling toen oppositieraadslid Stijn Stassijns (Affligem.nu) de aandacht zocht met het dossier. Dat was niet naar de zin van burgemeester Walter De Donder (LB) die naar eigen zeggen al enkele maanden via stille diplomatie een oplossing zocht.

De monniken zijn zelf niet meer bij machte om in te staan voor het onderhoud. Door problemen met de brandveiligheid van de gebouwen mogen er op het domein al enkele jaren geen jeugdkampen meer worden georganiseerd. Daardoor droogden ook de inkomsten op.

In augustus keurde de provincie een gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) goed waardoor de gebouwen opnieuw geschikt mogen gemaakt worden voor jeugdkampen. Het domein mag enkel worden gebruikt voor recreatie, sport en jeugd. “De mogelijkheden zijn sowieso beperkt.

Krauch bevestigt dat hij het domein heeft gekocht. Zijn naam werd het meest genoemd als mogelijk geïnteresseerde, omdat hij enkele maanden geleden het aanpalende erf van de Nieuwe Molen kocht. Krauch leidt het familiebedrijf Rendapart, gekend van het meststoffenmerk Viano.

“Ik kan momenteel nog niet veel meer zeggen”, aldus Krauch. “Het is wel absoluut mijn bedoeling dat het domein zijn bestaande functies kan behouden. Ik zal daarover met het gemeentebestuur in dialoog treden.”

Op vraag van de monniken communiceert Krauch niet over de prijs. Andere mensen die informeerden zeggen dat de prijs 600.000 euro was.