Kasteel Regelsbrugge is topper op Open Monumentendag

De Open Monumentendag gaf de liefhebbers vanmiddag de gelegenheid een kijkje te nemen in het kasteel Regelsbrugge in Aalst, een magische locatie en dat verklaart het succes, ruim 1000 bezoekers kwamen er langs.

Op de grens tussen Aalst en Nieuwerkerken staat het kasteel van Regelsbrugge, ook wel gekend als het kasteel van Schotte. De oudste vermelding van de heerlijkheid van Regelsbrugge, een voornaam leengoed in Nieuwerkerken, gaat terug tot eind 14de eeuw.

Over de oudste geschiedenis is weinig geweten maar 18de-eeuwse omschrijvingen hebben het over een kasteel te midden van een uitgestrekt domein met neerhof, ‘schoone hoven’, grasvelden beplant met fruitbomen en een vijver.

In 1930 werd het oude kasteel aangekocht door leerlooier Hippoliet Schotte. Hij liet het gebouw afbreken om er in 1935 een kasteel in neotraditionele stijl op te trekken naar ontwerp van architect Van Overstraeten. Het goed ligt te midden van een mooi park met vijvers en plantsoenen