Extra brug over Dender vlakbij station Aalst

De stad Aalst gaat op zoek naar een ontwerper voor de lang aangekondigde voetgangersbrug over de Dender. De nieuwe passerel zit in het project van archtitect Kiekens en werd al in 2002 getekend.

De projectplanning voor de herontwikkeling van de pendelparkingsite krijgt stilaan vorm. Hierdoor dienen er een aantal belangrijke beslissingen genomen te worden om de tweede fase van het stadsvernieuwingsproject Stationsomgeving te kunnen opstarten.

Zo is de realisatie van de fiets- en voetgangersbrug over de Dender, aansluitend op het nieuwe Denderplein enerzijds en op de Pierre Corneliskaai anderzijds, een zeer belangrijk aandachtspunt binnen het stadsvernieuwingsproject.

Deze brug sluit immers, middels een passerelle, aan op de door NV Denderoever te bouwen fietsenstalling, aan de huidige achterzijde van het station.