Update: E40 opnieuw open richting kust vanaf Aalst

Vanmorgen om 5.30 uur reden een bestelwagen en een vrachtwagen op elkaar in op de E40, 400 meter voor de afrit van Erpe-Mere. De bestelwagen belandde op de middenberm en de cabine van de vrachtwagen kwam terecht op het rijvak richting kust.

De vrachtwagen vatte bovendien vuur en liet een mazoutspoor achter.

De autosnelweg werd afgesloten ter hoogte van afrit Aalst voor de reinigingswerken. Ook de mazout die op de snelweg terechtkwam wordt opgekuist. Alle verkeer wordt via de secundaire wegen door Aalst richting Gent geleid. De opruimwerken zullen nog tot 14 uur duren.

Ook de oprit van de E40 in Aalst richting kust werd afgesloten.

Update (17 uur): de op- en afritten van de E40 in Aalst richting Gent zijn opnieuw open. De opruimwerken waren klaar om 14.45 uur. In tussentijd werd al het verkeer komende van de E40 omgeleid via Aalst. Op dit moment is het nog steeds aanschuiven op de secundaire wegen in Aalst.

Wegens de hitte werd de pre alarmfase afgekondigd. De civiele bescherming en het Rode Kruis¬†deelden water uit v√≥√≥r het op- en afrittencomplex van Aalst richting Gent en aan het kruispunt¬†Siesegemlaan ‚Äď Boudewijnlaan. In totaal werd 11 000 liter water bedeeld.