Geslaagde Nachtegaal Kermis

In Itterbeek heeft de wijk Nachtegaal dit weekend al voor de elfde keer haar gezellige wijkkermis gevierd. Het schitterende weer bracht een massa mensen op de been. Na een nostalgische fuif werden de buren ook nog getrakteerd op een lekkere barbecue met varken aan het spit.

Gezelligheid troef in het gehuchtje Nachtegaal in Itterbeek dit weekend. De wijk, die pal tussen Vlezenbeek en Anderlecht ligt, vierde al voor de elfde keer haar populaire wijkkermis. De buurtbewoners toverden voor de gelegenheid een stukje weide om tot heus festivalterrein met een grote tent, ginbar en tal van springkastelen. De kermis begon op zaterdag met een ‘pure nostalgie party’. “De fuif was een succes”, zegt Luc Deleu van het wijkcomité. “Eigenlijk organiseren we de fuif om uit de kosten te raken. Met de opbrengst houden we de prijzen van onze barbecue heel democratisch. De buurt mag hier aan kostprijs komen eten. En dat hebben ze met grote getalen gedaan (lacht). Liefst 750 mensen kwamen genieten van onze varkens aan ‘t spit, die nota bene heel gezond zijn. De varkens zijn gekweekt met olijfolie.” De buurt werd ook nog getrakteerd op een optreden van Dance ‘o Mania uit Sint-Pieters-Leeuw. “De groep naam ook deel aan Belgium’s Got Talent”, zegt Deleu. “Hun optreden was een groot succes. Vooral de kinderen hebben genoten van deze kermis.”