’t was wemmer! (+ foto’s)

Tropische temperaturen op een zon overgoten Opwijkse jaarmarkt. Veel volk ook, dorstig en hongerig volk dat zich tussen de kraampjes en attracties verdrong en dan maar gauw een terrastafel uitkoos om de innerlijke mens te verfrissen.

Ook de koeien en paarden wisten van de warmte. Toch draafden de paardjes op en neer om gekeurd te worden. Naar gelang de hitte toenam, zochten meer en meer bezoekers een plekje onder een parasol op een terrasje. De Volherding speelde zijn kermis deuntjes terwijl de ‘embouchure’ vochtig werd gehouden met een fris wijntje van de wereldwinkel.

En bij de brandweer gingen de oesters van de hand als waren het zoete broodjes. Een fris glas champagne maakte de culinaire genoegens compleet. En de meest gehoorde begroeting was ‘kinda verwerremen?’.

Goed weer, volk en ambiance … wat wil een mens nog meer? Een frisse pint misschien?