Koffiekoeken voor laatste carnavalisten, stadscentrum een ravage (+ video)

Koffiekoeken voor de carnavalisten die nog ronddolen in het stadscentrum van Aalst. Burgemeester D’Haese hield de traditie in ere.

Het uur werd  vervroegd, zo zijn er minder carnavalisten die van thuis uit arriveren en om acht uur stonden er ruim 100 hongerigen te wachten.

Al is de traditie, die ontstond op het bureau van burgemeester De Maght, uit de hand gelopen. Zij ontving toen de laatste carnavalisten, de burgemeester zorgde voor koffie, de carnavalisten voor koeken, nu moet de burgemeester het zelf allemaal doen. 

Ravage

Aalst lijkt intussen wel een stad in oorlog. Wie vanmorgen in het centrum liep vond een stad die gebombardeerd werd.

Geen explosieve bommen, maar wel rommel, stukken kleding en meubels, attributen, kinderkoetsen, richtingaanwijzers, verkeersborden, flesjes en gebroken glas, verf en vooral een stank veroorzaakt door een combinatie van urine, bier, kuisproducten en wat ook meer.

De vette dinsdag deed zijn naam alle eer aan. De stadsdiensten zijn ondertussen massaal bezig met het opruimen van al die rommel.

Bedoeling is om tegen de late namiddag de stad weer proper te krijgen, al zal de stank pas na enkele fikse regenbuien echt weg zijn. 

ravage na carnaval aalst