Jazz Madd 2015 opent met Laia

Jazz  Madd brengt dit voorjaar opnieuw topmuzikanten naar de Denderstreek. Het concept is nog altijd hetzelfde : driemaal drie optredens  in Ninove, Denderleeuw en Aalst.

De groep Laia mag deze maand de spits afbijten. Later kunt u ook nog genieten van Bram de Looze & Sander De Winne en het Bart Defoort Quartet.

Laia is het resultaat van de intense samenwerking tussen onze landgenoot Viktor Perdieus en de Zweed Filip Bagewitz. Een samenwerking die begon in 2008, toen beiden studeerden aan het conservatorium van Göteborg.

Laia bestaat uit drie Zweedse strijkers (Kristin Freidlitz, Maria Jonsson en Jenny Lierud) , oedspeler Filip Bagewitz en saxofonist Viktor Perdieus. Samen zorgen ze voor een zeer warme en zachte groepsklank.

Hun eigen composities bevatten zowel invloeden uit het Midden-Oosten als uit de westerse klassieke muziek en de jazz. In hun repertoire laten ze tevens ruimte voor improvisatie, waardoor op elk concert het muzikale verhaal op een andere manier verteld wordt.

Laia kunt u aan het werk zien op zaterdag 31 januari 2015 om 20 uur in ’t Kasteeltje (Denderleeuw) en op zondag 1 februari 2015 om 11 uur in De Bathyscaaf (Aalst) en om 19 uur in de  Academie Muziek Woord en Dans (Ninove). Contact en reservatie : info@jazzmadd.be – 0495 121447.

Topartikels editie Ninove-Dender