Stad organiseert eerste vrijwilligersbeurs

Stad Vilvoorde organiseert op woensdag 11 mei voor de eerste keer een vrijwilligersbeurs.

Voor wie graag vrijwilligerswerk wil doen bij de stad of bij Zorgbedrijf Vilvoorde, maar nog niet goed weet wat, is dit de uitgelezen kans om langs te komen en het aanbod te ontdekken. Heel wat diensten die met vrijwilligers werken zullen aanwezig zijn met een infostand. Je kan er al je vragen stellen en kennis maken met de verschillende vormen van vrijwilligerswerk die de stad aanbiedt.

“In onze stad hebben we een groot aantal mensen die op vrijwillige basis hun steentje bijdragen”, zegt schepen voor Economie Didier Cortois (Open VLD. “Dat gaat van soms erg zichtbare taken tot het meehelpen achter de schermen bij een evenement. We zijn als stad alleszins bijzonder fier op onze vrijwilligers en zijn hen vooral ook erg dankbaar voor hun inzet. Deze vrijwilligersbeurs zal op een heel overzichtelijke manier weergeven wat je allemaal kan doen als vrijwilliger. Het aanbod is heel gevarieerd en sommige jobs vragen niet zoveel tijd, maar kunnen voor anderen wel echt een verschil betekenen.”

De vrijwilligersbeurs vindt plaats van 19 tot 21.30 uur in de feestzaal van het stadhuis (ingang Grote Markt). Inschrijven vooraf is niet nodig. Meer info: preventie@vilvoorde.be of 0499/51.86.23.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise