Stad zet in op gezonde voeding voor iedereen via kookworkshops

Stad Vilvoorde, lokaal dienstencentrum De Meer, (W)arm-kracht vzw en SAAMO slaan de handen in elkaar om gezonde en betaalbare voeding te promoten door het organiseren van kookworkshops.

Gezond Leven en Logo Zenneland lanceerden een campagne en delen gezonde, betaalbare en makkelijke recepten en SAAMO en (W)arm-kracht vzw organiseren kookmomenten waarbij iedereen welkom is om een gerecht te bereiden en samen te eten.

De kookworkshops vinden plaats in lokaal dienstencentrum De Meer (Harensesteenweg 72) op 21 maart, 25 april en 16 mei steeds van 17 tot 19 uur. Deelname is gratis. “De deelnemers leren niet alleen gezond en budgetvriendelijk koken, het is tegelijkertijd een gezellig moment van samenzijn.” aldus schepen voor sociaal beleid en gelijke kansen Fatima Lamarti (Vooruit).

Want een gezond leven begint bij gezond eten. Uit onderzoek blijkt dat vooral mensen met beperkte financiële middelen vaker drempels ervaren die het moeilijk maken om gezond en betaalbaar te kunnen eten. Er spelen verschillende factoren mee: er zijn bepaalde competenties nodig (gezondheids- en voedselvaardigheden), motivatie en het moet mogelijk zijn binnen de context waarin iemand leeft.

Het project werd gerealiseerd via de projectsubsidie Gelijke Kansen. “Elk vernieuwend project dat inzet op emancipatie, participatie en/of warm samenleven komt in aanmerking voor een projectsubsidie. Het is een manier om gelijke kansen voor elke Vilvoordenaar te bevorderen”, aldus Lamarti.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise