Drie Achilles-teams in 100 km run Kom op tegen Kanker

Zondag 20 maart staan in de Kempen meer dan 500 loopteams aan de start van de vierde editie van de 100km-run van Kom op tegen Kanker. Drie van die ploegen worden gevormd door leden van de Opwijkse wandel- en loopvereniging Achilles. Die club is daarmee niet aan haar proefstuk toen, want ook vorig jaar namen zij al deel aan de Corona-editie van de 100km-run.

“Vorig jaar konden we met twee teams starten en voor dit jaar hadden we al meteen bij onze eerste oproep voldoende kandidaten om drie ploegen te vormen,” opent Achilles-voorzitter Danny Dumarey. “Het concept is dat vier lopers samen 100km afleggen. De openingsloper gaat voor 40 km en na elke 10 km sluit een andere loper aan voor achtereenvolgens 30, 20 en 10km. Het is geen wedstrijd op snelheid, op die manier staan de uitdaging en het groepsgevoel centraal”.

Voldoende lopers vinden en de teams vormen is één zaak, de nodige centjes bij mekaar brengen een andere. “Om te mogen starten moet elk team 2 500 euro inbrengen,” vult penningmeester Marc De Bruyne aan. “Dat betekent dat we dit jaar voor het toch aanzienlijke bedrag van 7 500 euro moesten zorgen, geld dat we bijeen spaarden door een uiterst succesvolle wijnverkoop. Samen met de 5 000 euro van vorig jaar, hebben we met Achilles toch al 12 500 euro kunnen schenken aan KOTK en daar mogen we best fier op zijn. We schenken trouwens ook al jaren de opbrengst van onze Natuurloop aan goede doelen.”

Voor de editie van nu zondag vond ‘Kom op tegen Kanker’ onderdak in het THOR-park, het Nationaal Park Hoge Kempen. Dat is het voormalige mijnterrein van Waterschei in Genk.

Zondagmorgen rond 7 uur vertrekt de Achillesbus aan het clublokaal in Nijverseel met niet enkel de 12 lopers, maar ook met de nodige supporters. De 100km-run zelf heeft trouwens ook 3 meters dit jaar: Katrien De Ruysscher en Lauren Müller (dokter Judith en Thilly uit ‘Thuis’) en journaal-anker Fatma Taspinar. Alle info: www.de100kmrun.be

De loopteams van Achilles worden gevormd door Inge Dierickx, Celien De Bruyne en Katrien De Clerck (10km), Kevin Clemens, Ann Vermoesen en Helena Van Avermaet (20km), Lore Baeyens, Johan Baeten en Marc De Bruyne (30km) en Gery Verheyden, Tim Dumarey en Danny Dumarey (40km). (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk