Rouwcentrum krijgt dieven over de vloer

Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in rouwcentrum Van Hemelrijck langs de Edingsesteenweg in Asse. De dieven waren duidelijk uit op elektronica en cash, want alle andere dingen bleven onaangeroerd.

“Je zou denken dat dieven nog wat respect hebben en dus niet inbreken in een rouwcentrum, maar helaas mag je ook dat niet meer verwachten”, klinkt het moedeloos bij de eigenaars van rouwcentrum Van Hemelrijck in Asse. Daar werd dinsdagochtend omstreeks 9 uur een inbraak vastgesteld in hun rouwcentrum langs de Edingsesteenweg (N285). Maandagavond was er nog een begroeting waardoor er tot laat nog iemand aanwezig was. De eigenaars denken dat de diefstal eerder dinsdagochtend plaatsvond.

“De dader of daders forceerden een raam aan de zijkant van het gebouw en via de kelder kwamen ze aan de bureau’s. Daar namen ze alles mee wat op het bureau stond. Ze waren duidelijk uit op onze toestellen van Apple want er werden drie iMac’s, twee iPad’s en twee laptops gestolen. De daders namen ook zesduizend euro cash uit de kassa mee. Van de persoonlijke spullen en de juwelen bleven ze af.”

De gestolen toestellen werden meteen geblokkeerd zodat ze niet meer gebruikt kunnen worden, maar bij het rouwcentrum zijn ze wel alles kwijt. “Vandaag hebben we gelukkig geen begrafenis maar we moeten wel rouwprentjes en powerpoints voorbereiden voor komende uitvaarten. Gelukkig staan al die gegevens nog op een server”, zegt zaakvoerder Filip Van Hemelrijck.

De lokale politie AMOW kwam dinsdagvoormiddag meteen ter plaatse voor een sporenonderzoek. “Wie in de nacht van maandag op dinsdag iets verdacht gezien heeft, mag dat zeker laten weten. Er waren vermoedelijk meerdere inbrekers en met het gestolen materiaal zijn ze mogelijk over de parking naar hun auto gelopen. Wie dus iets verdachts gezien heeft, of een verdacht voertuig heeft opgemerkt mag dat zeker laten weten aan ons of de lokale politie”, zegt Filip nog.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk