Hoppinpunt voor ringtrambus geopend aan Kassei: pendelparking met 100 plaatsen, laadpalen en overdekte fietsenstalling

Pendelaars en buurtbewoners gebruiken sinds kort het Hoppinpunt Vilvoorde Kassei vlakbij bushalte ‘Vilvoorde Vlierkens’. Je kan er eenvoudig overstappen van het ene op het andere vervoersmiddel. Woensdag volgde de officiĂ«le opening.

Het Hoppinpunt ter hoogte van de bushalte Vilvoorde Vlierkens langs de Rubensstraat (N211) combineert mogelijkheden voor de wagen, fiets en bus.

“Parkeren kan op de pendelparking met 100 parkeerplaatsen, waarvan 7 bestemd voor mindervaliden”, legt woordvoerder Marijn Struyf van De Werkvennootschap uit. “Eigenaars van elektrische wagens laden hun wagen op aan een van de 6 laadpalen. Fietsers stallen hun fiets in de overdekte fietsenstalling met plaats voor 50 fietsen of in de 10 fietskluizen. Nabij de halte van Ringtrambus 820 bevinden ook zich nog 80 extra fietsstandplaatsen.”

Ook deelmobiliteit krijgt een vaste plek met 10 deelfietsen. 7 buslijnen aan halte Vilvoorde Vlierkens verbinden Vilvoorde met meerdere Brusselse zones: 47, 261, 533, 536, 624, 821 en Ringtrambuslijn 820.

De parking aan het Hoppinpunt is gratis en wordt ondertussen al goed gebruikt. Het project kreeg de steun van de stad Vilvoorde en het Europees Fonds Voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). De steun van het EFRO bedraagt 453.320 euro.

Het Hoppinpunt Kassei is Ă©Ă©n van de vele lopende projecten van De Werkvennootschap in Vilvoorde. Naast de aanleg van verschillende fietssnelwegen in de buurt, krijgen de stationsomgeving en het Heldenplein een makeover. Verschillende straten op de route van de Ringtrambus (o.a. de Rubensstraat) krijgen vrije busbanen die zorgen voor vlotte busverbindingen.

“Vanuit Vlaanderen investeren we meer dan 20 miljoen euro in Vilvoorde voor de Ringtrambus”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open VLD). “Het hele centrum wordt momenteel heringericht, en dit Hoppinpunt is een belangrijke stap in het kwaliteitsvol openbaar vervoer dat we in de hele Vlaamse Rand willen aanbieden.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!