Zware brand vernielt woning in Tuchthuisstraat: gezin van zes op straat

Het heeft maandagmiddag zwaar gebrand in een woning in de Tuchthuisstraat in Vilvoorde. De bewoners konden zich op tijd in veiligheid brengen maar het pand is aan de achterzijde zo goed als vernield.

Het vuur ontstond rond 14.50 uur. Een barbecue was er onbeheerd achtergebleven met desastreuze gevolgen. Het afdak vatte vuur en in geen tijd stond de woonst in brand. De brandweerkazerne van Vilvoorde ligt vlak achter de Tuchthuisstraat – de spuitgasten hadden de rookpluim al gezien voor de oproep was binnengekomen – en dus waren de hulpdiensten zo goed als onmiddellijk ter plekke. Ze konden evenwel niet voorkomen dat de rijwoning zwaar beschadigd raakte, vooral dan aan de achterzijde. De bewoners van de naastliggende woningen werden geëvacueerd. Hun huizen liepen ook rookschade op. Het pand waar de brand uitbrak, is onbewoonbaar. Het gezin van zes wordt bij familie of vrienden opgevangen.

De achterkant van de woning werd helemaal verwoest.
Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise