Inez De Coninck verliest eerste clash der burgemeesters

Verbazing alom op Tesseskouter toen zowel burgemeester Inez De Coninck als haar collega Gerda Van den Brande mee opdraafden voor het duel tussen Eendracht Mazenzele Opwijk en Meise in 2de provinciale B. Ook een duiveltjesploeg van de twee clubs mocht de eerste ploeg begeleiden naar de middenstip. De Opwijkse burgemeester had een” Burgemeesterclash” in het leven geroepen en zowel De Coninck als Van den Brande (beiden N-VA) supporterden voor het team uit hun gemeente.

Leider EMO geraakte niet op toerental tegen het in puntennood verkerende Meise. Een kwartier voor tijd kwamen de bezoekers op voorsprong via een strafschop. Thuisspeler Baetens kreeg in de voorafgaande fase rood. De thuisploeg versierde een minuut later al de gelijkmaker met een rake kopslag van verdediger Braet. Het bleef een dubbeltje op zijn kant. In de slotminuten incasseerde Van Der Jeugt een tweede gele kaart en hij was amper van het veld of Van den Boeynants voltrok het vonnis (1-2).

Een zure thuisnederlaag voor EMO en dus ook voor burgemeester De Coninck in het burgemeestersduel. Zij vatte het echter sportief op. “Volgende week volgt een herkansing want dan ga ik mee op bezoek bij burgemeester Jan Desmeth (N-VA) van Sint-Pieters-Leeuw. EMO treft daar Leeuw Brucom. (eb)

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk