Geen stoet maar wél carnavalskermis en maskeractie voor scholen

Nadat eerder al werd beslist om de stoet voor het tweede jaar op rij te annuleren, komen er een aantal acties – onder meer gericht op de scholen – om het carnavalsgevoel levend te houden. Ook de kermis, die traditioneel gekoppeld is aan de stoet, zal dit jaar wel plaatsvinden.

Met twee acties op de scholen wil men het jonge volkje al warm maken voor de editie van 2023. “We lieten drie maskers ontwerpen: in de vorm van een paard, hét symbool van Vilvoorde, een eenhoorn en een tijger”, zegt schepen van Feestelijkheden Moad El Boudaati (Vooruit). “Deze maskers kunnen afgeprint worden én versierd. Eén kleuterklas en één klas uit de lagere school zullen op basis van hun originaliteit uitgekozen worden door een jury met afgevaardigden van Carnavalsraad Vilvoorde en de twee Vilvoordse carnavalsverenigingen. Zij mogen in 2023 deelnemen aan de carnavalsstoet in Vilvoorde op dinsdagavond 21 februari. De stad huurt dan een echte carnavalswagen met chauffeur voor hen en voorziet de nodige kostuums.”

De maskers kunnen echter door iedereen gedownload worden op www.vilvoorde.be/carnaval.

Daarbovenop engageren de twee bestaande Vilvoordse carnavalsgroepen – Ines Mier Dancers en de Snot-e-Bellen – zich om een workshop over carnaval te organiseren. Elke Vilvoordse klas kan zich inschrijven voor een workshop minidisco (kleuters) of carnavalsdans (lagere school) of kan een carnavalsatelier bezoeken waar wagens en kostuums gemaakt worden. Daarnaast brengt een delegatie carnavalisten op zaterdag 5 maart een – coronaveilig – bezoek aan alle woonzorgcentra. In het centrum worden dan weer vlaggen in carnavalsthema opgehangen in de Leuvensestraat en de Guldenschaapstraat.

De foorkramers kan je van zaterdag 26 februari tot en met zondag 6 maart vinden langs de Rooseveltlaan. “De kermis zal op een veilige manier georganiseerd worden, in overeenstemming met de dan geldende coronamaatregelen”, aldus schepen van Economie Didier Cortois (Open VLD).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise