Kleuterschool SBS Kinderkoppen sluit na clusterbesmetting

De kleuterschool van stedelijke basisschool Kinderkoppen in Vilvoorde blijft volledig dicht tot en met maandag na een clusterbesmetting met Covid. Bijna de helft van de 156 kinderen zat al ziek thuis.

“Het is begonnen met een kinderverzorgster die vorige week positief heeft getest”, legt directeur Marc Verpuylt uit. “Die gaat natuurlijk in alle zeven klassen en dat heeft voor een clusterbesmetting gezorgd. Al snel waren verschillende leerkrachten en ook enorm veel kinderen besmet. De meeste klassen waren dan ook al halfleeg omdat er zoveel kinderen thuis zitten omdat ze ziek zijn. In onze instapklas waren er bijvoorbeeld 15 of 16 afwezigen. Ongeveer de helft van onze 156 leerlingen zat dus al thuis. Daarbij zijn ook zes van de 11 leerkrachten van de kleuterschool besmet. We vinden het heel jammer dat we moeten sluiten maar we kunnen gewoon niet anders.”

Ook het zesde leerjaar A blijft dicht tot dinsdag. Daar hebben zeven van de 20 leerlingen positief getest en zijn in quarantaine geplaatst.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise