Op half jaar tijd 200 banden gedumpt langs parallelbaan A12

De omgeving van de Paardeweidestraat in Wolvertem, een parallelbaan van de A12, is blijkbaar de ‘place to be’ voor wie van zijn banden af wil. Er werden in een verharde veldbaan tussen Paardenweidestraat en Ossegemstraat opnieuw 24 banden aangetroffen, die veelal afkomstig lijken van camionettes. Eind december werden in dezelfde omgeving al liefst 62 banden ontdekt en half november zelfs 72.

Het was zwerfvuilcoach Luc Larivière die telkens op de massa banden stootte. “Het begon zowat half augustus met een eerste dumping van 42 autobanden”, vertelt hij. “Op 15 november waren het 72 stuks. Toen heeft de sluikstorter zijn camionette aan de sporen te zien bijna vastgereden in het veld. Op 28 december vond ik opnieuw 62 banden op dezelfde plaats van de eerste sluikstorting. En zaterdagnacht dus terug 24 banden op de locatie van half december. Tussendoor zijn er ook nog andere diverse sluikstortingen geweest. Ik vermoed dat het iemand uit de buurt is of uit de omliggende gemeenten die het niet nauw neemt met de regels.”

“Normaal gezien komt er in deze veldbaan, die enkel gebruikt wordt door een paar landbouwers, een tractorsluis”, vervolgt Larivière. “Dat is goed als ze langs de juiste kant geplaatst wordt. Helaas gaat het probleem zich gewoon verplaatsen. Sluikstorters blijven uit winstbejag verder doen tot ze tegen de lamp lopen.”

De sluikstorten werden doorgegeven aan intercommunale Incovo die de banden telkens maximaal twee dagen later komen ophalen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise