Winteropvang voor daklozen heeft deuren geopend en zoekt steeds vrijwilligers

De winteropvang voor daklozen in Vilvoorde heeft opnieuw de deuren geopend. Ook dit jaar kunnen zij terecht in het gebouw Ter Linde II in de Vaartstraat. De hoofdcoördinatie is volledig in handen van het Centrum Algemeen Welzijnswerk (CAW) Halle-Vilvoorde. Vrijwilligers mogen zich altijd aanmelden.

“We werken volgens het bed-brood-bad principe”, zegt Natasja Vander Weyden, coördinator van de winteropvang. “Dat wil zeggen dat de mannen hier een maaltijd aangeboden krijgen, vaak soep en brood, maar dankzij de vele giften kunnen we hen soms ook spaghetti, couscous of andere warme maaltijden aanbieden. Ze kunnen hier een warme douche nemen en krijgen vervolgens een slaapplaats voor de nacht. ’s Ochtends krijgen ze een ontbijt en om negen uur sluit de opvang weer.”

Na negen uur kan men terecht in de lokale dienstencentra en het inloopcentrum van het CAW voor een koffie en een babbel. De opvang is uitsluitend voor mannen, maar in geval van nood worden er ook vrouwen en gezinnen toegelaten. “Als ze er zelf voor openstaan, kan dat.”

De opvang draait voor een groot deel op vrijwilligers, dat in combinatie met professionele hulpverlening ’s ochtends en ‘s avonds. Een vrijwilliger bij de winteropvang doet ofwel een avond –of ochtendshift, samen met een hulpverlener of ze doen de nachtshift. De winteropvang is altijd op zoek naar vrijwilligers. Bij interesse kan men contact opnemen met Natasja Vander Weyden (natasja.vanderweyden@cawhallevilvoorde.be).

Tot eind januari kan je in deelnemende apothekers in Halle-Vilvoorde ongebruikte en nieuwe verzorgingsproducten binnenbrengen. Naar initiatief van Brabants Apothekers Forum (BAF) worden er producten ingezameld die nadien door het CAW wordt verdeeld onder daklozen die overnachten in de winteropvang. Meer info en deelnemende apothekers op: https://www.inzamelactie.be/regio-halle-vilvoorde

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise