Ann Christy heeft nu eigen plein aan GC de Muze

Zangeres Ann Christy, geboren als Christiane Leenaerts, werd begin dit jaar ereburger van Meise. Het plein voor GC de Muze van Meise is nu ook officieel omgedoopt tot het Ann Christyplein.

“Ann Christy is nog altijd een heel belangrijke figuur in de Vlaamse cultuur en de link met onze gemeente is niet ver te zoeken: ze woonde namelijk in Meise”, zegt burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA). “We zijn blij haar op deze manier een vast plaatsje te geven, mooi aan ons cultureel centrum, in het midden van Meise.”

Met de nummers ‘Dag Vreemde Man’ en ‘Dat heet dan gelukkig zijn’ nam Christy deel aan het Eurosongfestival. De zangeres was bekend voor haar koppigheid, of beter gezegd vastberadenheid, en kreeg hierdoor in combinatie met haar unieke stem en kledij een mooie plaats in de Vlaamse showbizz.

Ann Christy overleed in 1984, op 38-jarige leeftijd aan baarmoederhalskanker. Ze werd gecremeerd en haar as werd verstrooid op het kerkhof van Meise.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise