Mia Dobbeni en Paulien Couckuyt winnen trofee voor sportverdienste en sportjuweel

De winnaars van de trofee voor sportverdienste en het sportjuweel 2021 in Vilvoorde zijn bekend. Het gaat om respectievelijk Mia Dobbeni en Paulien Couckuyt.

Tijdens de avond van de sportonderscheidingen zet stad Vilvoorde sporters in de bloemetjes die het afgelopen jaar een uitzonderlijke prestatie leverden. Daarnaast worden ook het sportjuweel en de trofee voor sportverdienste van het jaar uitgereikt. Wat normaal een feestelijke avond is op het stadhuis moestin een coronajasje gestoken worden. “Omdat we dit jaar deze mensen niet konden ontvangen op het stadhuis hebben we de rollen deze keer omgedraaid”, zegt Sportschepen Moad El Boudaati (Vooruit). “We gingen langs bij de verschillende clubs om de uitreiking ter plaatse te doen omdat we fier zijn op alle talenten die hier in onze stad rondlopen.”

Mia Dobbeni.

De Vilvoordse sportraad selecteerde twee mensen voor hun grote verdiensten voor het Vilvoordse sportverenigingsleven: volleybalcoryfee Dominique Baeyens en Mia Dobbeni die het uiteindelijk haalde. Zij is al bijna 20 jaar de drijvende kracht binnen Tribe, een succesvolle club triatlonclub. Als bestuurslid en organisator van de triatlon van Vilvoorde heeft ze op die manier niet enkel Tribe maar ook de stad in de kijker gezet binnen de triatlonwereld. Daarnaast is Dobbeni nog steeds actief als trainer waarbij één van haar atleten deelnam aan de Olympische Jeugdspelen in 2018.

De genomineerden voor het Sportjuweel waren tennisspeelster Alison Van Uytvanck en atlete Paulien Couckuyt. Een meerderheid leden van de sportraad stemde voor de 24-jarige Couckuyt die

gespecialiseerd is in de sprint en hordenlopen. In 2019 werd ze Europees kampioen bij de U23 en kreeg ze de Gouden Spike voor beste vrouwelijke belofte van de Vlaamse Atletiekliga voor het seizoen 2018-2019. Op de 400 meter horden tijdens de Olympische Spelen verbeterde zij het nationale record door 54,47” te laten optekenen.