Senioren krijgen kaart op 80ste en persoonlijke attentie op 90ste verjaardag

Tachtig of negentig jaar: je wordt het niet elke dag. De gemeente Grimbergen sloeg de handen in elkaar met het Lokaal Dienstencentrum Ter Borre en de seniorenraad om die speciale verjaardag in de kijker te zetten.

Vanaf 1 januari 2022 wordt een leuke verjaardagskaart naar alle 80-jarigen gestuurd. De 90-jarigen worden op hun speciale dag verwend met een wenskaart én een persoonlijke attentie, aan huis gebracht door een lid van de seniorenraad.

De gemeente heeft het over een klein gebaar dat een groot verschil maakt. “In deze kerstperiode – voor het tweede jaar op rij in een coronacontext – dragen we als gemeente extra zorg voor onze kwetsbare en oudere inwoners. En die warmte trekken we door in het nieuwe jaar. Bij de verjaardagskaart of -attentie vermelden we daarom het telefoonnummer van ons Lokaal Dienstencentrum Ter Borre”, aldus burgemeester Chris Selleslagh (Open VLD).

Jarigen die dat wensen, kunnen met hun vragen of bezorgdheden bij Ter Borre terecht. Of ze bellen gewoon om even hun verhaal te vertellen. “Op deze manier willen we de 80- en 90-jarigen laten weten dat zij bij ons terechtkunnen”, verklaart schepen van welzijn Jean-Paul Windelen (N-VA). “De meeste ouderen zijn gelukkig goed omringd, maar dat is jammer genoeg niet voor iedereen zo.”

“We luisteren graag. Zo kunnen we direct inspelen op concrete noden”, vervolgt burgemeester Selleslagh (Open VLD). “Tegelijk maken we ons aanbod aan activiteiten bekend. Dat geeft extra kansen op ontmoeting en verbinding. Wat dan weer essentieel is om nog (beter) zorg te dragen voor elkaar.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise