50 driegangenmenu’s voor minderbedeelden dankzij genereus koppel

Meiseschenkt, een groep van vrijwilligers, die zich elk jaar met diverse acties inzet om minderbedeelden of behoeftige personen, krijgt hulp van een genereus koppel. Zij zullen 50 mensen die daar nood aan hebben, verblijden met een driegangenmenu op oudjaar.

#meiseschenkt is een groep van vrijwilligers die elkaar ongeveer een jaar geleden via sociale media leerden kennen. Een jaar en zovele acties later is #meiseschenkt in groot-Meise ‘een begrip’ geworden. “Vaak krijgen we vanuit de gemeenschap, een groep of een individu een voorstel van actie”, zegt drijvende kracht Jörgen Noens. “Sommige zijn haalbaar, andere, hoe nobel ook, (nog) niet.”

Nu kreeg Meiseschenkt echter het voorstel van een koppel uit Meise om op oudjaar 50 mensen die daar nood aan hebben te verblijden met een driegangenmenu. “Dit voorstel van konden we uiteraard niet ‘links’ laten liggen. An en Fre, die verder liever op de achtergrond blijven, zullen het menu volledig coronaproof bij hen thuis klaarmaken en vrijdag tussen 15 en 19 uur aan huis leveren.”

Het menu bestaat uit: tomatenroomsoep, gebraad met groentenkrans, sausje en gratin dauphinois en verrassingsdessert.

“Doelgroep van deze actie zijn mensen uit groot-Meise die zichzelf zo geen feestmaaltijd kunnen veroorloven”, vervolgt Noens. “Leven met minder gaat nog vaak gebukt onder schaamte. Laat ons samen deze schaamte breken. Wie nood heeft aan zo’n feestmaaltijd of iemand kent, mag het ons laten weten via Facebook.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise