YC5 van Yannick Carrasco van start met acht padelvelden

In de Havenstraat kan je voortaan naar hartenlust padellen bij YC5. Het sportinitiatief, met als boegbeeld Rode Duivel Yannick Carrasco, heeft zopas de deuren – gedeeltelijk – geopend.

YC5 zette samen met de stad Vilvoorde de schouders onder een ambitieus sportcomplex in de voormalige loods van industrieel bedrijf Focquet. De loods wordt omgevormd tot sportieve buurtplek, met onder meer voetbal- en padelveldjes.

Acht van die padelvelden in het aanpalend gebouw zijn nu gebruiksklaar en kunnen gereserveerd worden. Iedereen is er welkom. Er zijn ook kleedkamers, een sportbar en een lounge voorzien.

In de loods zelf komen nog vijf kleine voetbalveldjes om met vijf tegen vijf te spelen. Er komt ook een crossfit en ruimte voor gevechtssporten, zoals boksen, is ook voorzien. De verbouwingen aan de loods zijn al gestart. Volgens de huidige planning zou er tegen het voorjaar gesport kunnen worden. Het bedrijf Focquet gebruikte de blauwe loods vroeger om onder meer oude stoomlocomotieven te repareren. Sinds een aantal jaar is het bedrijf er weg en staat het gebouw leeg.

Hakim Saifi en Kardo Ceza, de twee kompanen van Carrasco, nemen de dagelijkse uitbating en coördinatie op zich van YC5. In december volgt nog een officiële opening, in aanwezigheid van Yannick Carrasco himself. Wie al een balletje wil slaan op de padelvelden kan reserveren via de website yc5.be.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise