Voor tweede jaar op rij geen kerstmarkt in centrum Grimbergen

Voor het tweede jaar op rij beslist het gemeentebestuur Grimbergen om de kerstmarkt in centrum Grimbergen en dienstencentrum Ter Borre in Strombeek-Bever niet te laten doorgaan. Aanleiding is de stijgende besmettingsgraad.

De kerstmarkten in centrum Grimbergen en in Ter Borre brengen ieder jaar duizenden bezoekers op de been. De gemeente stond klaar om de kerstmarkten volgens de nieuwe regels te organiseren, maar heeft toch beslist om de kerstmarkten af te gelasten.

“Het is een zeer moeilijke beslissing die we met de pijn in het hart nemen”, legt schepen van Feesten William De Boeck (Open VLD) uit. “Tot op de dag van vandaag hebben de gemeentelijke diensten de organisatie van de kerstmarkt aangepast aan de geldende coronamaatregelen. De meest recente verplichting om het Covid Safe Ticket te combineren met een mondmasker zal in de praktijk echter zeer moeilijk te handhaven zijn. Mensen komen nu eenmaal ook naar een kerstmarkt om te eten en te drinken en dat gaat niet met mondmasker. Daarnaast willen we als gemeentebestuur ook onze verantwoordelijkheid nemen. In tijden van een stijgende besmettingsgolf, is het onze taak om het goede voorbeeld te geven en geen grootschalige evenementen te organiseren.”

Het college trekt ook ineens de lijn door met betrekking tot andere evenementen die in december plaatsvinden. Zo zal de Sinterklaasoptocht van 5 december niet doorgaan. Ook de verkiezing van de ‘Senior van het jaar’ wordt geannuleerd. Over de kerstmaaltijd voor alleenstaande senioren en de nieuwjaarsreceptie wordt later nog een beslissing genomen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise