Pjeirefretters weten weer hoe laat het is: wijzers kerkklok teruggehangen

De Vilvoordenaren weten eindelijk terug hoe laat het is als ze naar hun kerktoren kijken. De wijzers op de toren van de Onze-Lieve-Vrouw van Goede Hoop kerk werden zopas teruggeplaatst nadat ze deze zomer werden verwijderd voor herstelling.

De ‘verdwijning’ van de wijzers riep bij heel wat Vilvoordenaars vraagtekens op. De klok werd dan ook gemist. Heel wat inwoners kijken nog steeds uit gewoonte – maar al die tijd tevergeefs dus – op om de juiste tijd af te lezen als ze door het centrum wandelen. De kerkklok volgt dan ook de atoomklok. Afgelopen zomer doken er echter verschillende problemen op. Zo werkte de verlichting niet meer. Toen de firma ter plekke kwam merkte ze ook dat het binnenwerk van de klok moest gerepareerd worden. De restauratiewerken liepen ook wat vertraging op door leveringen die te laat gebeurden maar nu werd de wijzers dus eindelijk teruggehangen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise