Imposant voormalig rusthuis maakt plaats voor ééngezinswoningen

Op de Kapellelaan in Meise is het imposante gebouw van het voormalig rusthuis Oase volledig gestript. Het pand, dat al ruim vijf jaar leegstaat, zal volledig worden afgebroken.

Sinds 1978 was er permanent een rusthuis gevestigd. De gebroeders Peeters vonden na een lange zoektocht eindelijk een geschikte locatie om voor hun residenten een nieuwbouw op te trekken die voldeed aan de moderne noden. In 2016 verhuisden de rusthuisbewoners uiteindelijk naar hun nieuw onderkomen in de Tramlaan. Sindsdien stond het gebouw van 2000 vierkante meter .leeg.

In 2018 heeft het toenmalige gemeentebestuur een vergunning heeft geweigerd in 2018 tot omvorming naar 22 appartementen. “In die omgeving staan allemaal gewone gezinswoningen. Hoogbouw past daar dus nu niet meer, en zeker niet voor appartementen. We zijn een groene gemeente en willen dat ook zo houden”, klonk het destijds.

Nu werd er een aanvraag ingediend voor het ontwikkelen van tien kavels voor ééngezinswoningen in halfopen bebouwing. Daarvoor is intussen een voorwaardelijke vergunning afgeleverd, bevestigt schepen van Ruimtelijke Ordening Tom Heyvaert (LB+).

“Woningen zijn qua mobiliteit dan ook minder belastend voor de omwonenden”, aldus burgemeester Gerda Van den Brande (N-VA).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise