De Kruitfabriek blikvanger op ‘Dag van de Architectuur’

De Kruitfabriek staat in Vilvoorde centraal op de ‘Dag van de Architectuur’ nu zondag 17 oktober. Op die dag worden architecturaal interessante gebouwen in de spotlights gezet.

Het voormalige fabrieksgebouw langs het Zeekanaal werd anno 1924 rechtgetrokken in een unieke betonskeletstructuur en is mede daardoor een interessant gebouw voor eenieder die bezig is met, of geboeid is door architectuur.

Op dezelfde dag gooien heel wat van de onderbezetters van De Kruitfabriek de deuren open. Er valt dus heel wat meer te ontdekken dan muren en stenen. Je krijgt een unieke blik achter de schermen bij: Gayo koffiebranderij, THE 18 (jongerenontmoetingsplek), Circolito circusschool, MobySpot (fietsherstelpunt van Groep Intro), Atelier Vilvoorde (maakatelier), ROOK Motorfietsen, MyUsic (fkn Rock ’n Roll High School), Styfhals Architecten en uiteraard De Kruitfabriek zelf (Madtiger Bar en evenementenzaal).

Daarnaast kan je ook voor het eerst kennis maken met Rösli. Dit unieke en volledig verbouwde schip ligt sinds enkele maanden ter hoogte van De Kruitfabriek voor anker. Kapitein Zimmi en zijn echtgenote Yvonne zullen iedereen met veel plezier laten kennismaken met hun vrachtschip dat dateert uit 1929. De toegang is gratis en alle activiteiten zijn voorzien tussen 10 en 17 uur.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise