Grote modelbouwbeurs in Bellekouter

Komend weekend strijken opnieuw heel wat modelbouwers uit binnen- en buitenland neer in Affligem voor de tiende editie van de Plastic & Steel modelbouwbeurs. Kom je vergapen aan miniatuur treintjes, vliegtuigen of feeërieke figuren.

Eerst even een misverstand uit de wereld helpen. Woensdag werd aangekondigd dat de Bellekouterhal in Affligem de rest van het jaar zal dienstdoen als vaccinatiecentrum voor Eerstelijnszone AMALO. Het centrum wordt echter pas vanaf november in gebruik genomen waardoor de tiende editie van Plastic & Steel zaterdag en zondag nog kan doorgaan in de grote Bellekouterhal.

En het recept blijft ongewijzigd. Je kan je dit weekend komen vergapen aan de meterslange stands met het beste van de Belgische en buitenlandse modelbouwclubs, modelbouwers en handelaars. De modelbouwers tonen graag hun nieuwste creaties die ze tijdens de lange lockdown hebben uitgewerkt. Doorlopend zijn er ook demonstraties van radiogestuurde (vracht)wagens, boten, vissen en er zal een modelspoorbaan te bezichtigen zijn. Ook uitgeverij Casterman is van de partij, net als tal van Belgische fabrikanten van modelbouwpakketten. 

Plastic & Steel zal de enige grote modelbouwbeurs van het land  zijn dit jaar. Dat is ook goed nieuws voor de lokale scoutsgroep Ter Alwina die de bar met drankjes en pannenkoeken mogen bemannen en een deel van de opbrengst krijgen. Plastic & Steel valt te bezichtigen zaterdag tussen 10 en 18 uur en zondag tussen 10 en 17 uur. Inkom is gratis.

Topartikels editie Ninove-Dender