Leerlinge Virgo Plus wordt onwel tijdens LO-les en overlijdt

De Vilvoordse school Virgo Plus is in rouw na het overlijden van een leerlinge uit het tweede leerjaar.

Het 13-jarige meisje uit Melsbroek werd maandagnamiddag onwel op school tijdens de les LO. De leerkracht heeft onmiddellijk de eerste zorgen toegediend, waarna de hulpverleners van de toegesnelde MUG-dienst het hebben overgenomen. Zij bevestigden dat de leerkracht alles heeft gedaan wat hij kon. De leerlinge werd daarna overgebracht naar het ziekenhuis en de ouders werden verwittigd.

Maandagavond kwam dan het jammerlijk nieuws dat het meisje overleden is. Leerlingen en personeelsleden zijn uiteraard zwaar aangeslagen.

“Wij willen ons medeleven uitdrukkelijk betuigen aan de ouders en de familie van onze leerling”, zegt directrice Anneleen De Doncker. “We leven ook erg mee met de klasgenoten en de leerkrachten. Alle schoolmedewerkers van Virgo Plus doen hun uiterste best om de leerlingen zo goed mogelijk op te vangen en te ondersteunen. De klasgenoten zullen bijgestaan worden door hun leerkrachten en medewerkers van het CLB. We richten ook een stille ruimte in waar de leerlingen hun verdriet kunnen uiten.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise