Euro Volley Center renoveert en breidt uit

Het Euro Volley Center aan de Beneluxlaan in Vilvoorde ondergaat de komende jaren een grootscheepse vernieuwing en uitbreiding. Er komt een gloednieuwe topsporthal met drie volleybalterreinen maar ook beachvolleybal krijgt een prominente plek op de site. Ook de Vilvoordse clubs zullen van de faciliteiten gebruik kunnen maken.

Dit project laat Volleybal Vlaanderen, gesteund door stad Vilvoorde, toe om van het Euro Volley Center ook de komende jaren de thuisbasis van het volleybal te maken. De faciliteiten voor de internationaal geroemde topsportschool volleybal worden verder uitgebreid, en dit zowel in kwantiteit als in kwaliteit. Daarnaast krijgt ook beachvolleybal als opkomende Olympische sport een prominente plaats op de site met twee nieuwe terreinen buiten die beantwoorden aan de internationale normen zodat er ook tornooien kunnen gehouden. Er is ook een bijkomende polyvalente zaal voorzien.

“Met de steun van de Vlaamse Overheid, stad Vilvoorde en het Katholiek Onderwijs Vilvoorde (KOV), dat voor de algemene studies zorgt, verankeren we de topsportmogelijkheden in Vilvoorde voor de toekomst”, vertelt Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van Volleybal Vlaanderen. “Het Euro Volley Center huisvest vier teams van de topsportschool Vilvoorde. Om hen nog beter op te leiden als topsporters creëren we met onze partners de nieuwste indoor en outdoor faciliteiten om de toekomst van topsport in Vilvoorde te verzekeren.”

Daarnaast is de samenwerking met Volley Vlaanderen een win voor iedere Vilvoordenaar. “Want de sporthal zal na de schooluren gebruikt kunnen worden door onze Vilvoordse clubs”, zegt Sportschepen Moad El Boudaati (Vooruit). “De vraag naar sportaccommodatie is dan ook zeer groot in onze stad. Onze inwoners zullen mee gebruik kunnen maken van de site om zelf een wedstrijd beachvolleybal te spelen, hun parkloop in domein Drie Fonteinen af te sluiten met een work-out op de buitenfitness of door met hun vereniging of school aan gunstige tarieven de zaal te huren.”

“De beslissing van de Vlaamse regering om een subsidie van 822.850 euro toe te kennen toont aan dat een goede samenwerking tussen onderwijs, de Vlaamse volleybalbond en stad Vilvoorde loont”, vult burgemeester Hans Bonte (Vooruit) aan. “Door een gezamenlijke inspanning van de drie partijen waarbij de stad een financiële inbreng doet van 300.000 euro en de grond – een voormalig voetbalveld – voor 66 jaar ter beschikking stelt komt er bijkomende sportinfrastructuur ter beschikking van de Vilvoordse sportievelingen. We hopen dat er in de toekomst ook hier olympische atleten kunnen worden gevormd.”

Het totale project is begroot op 1.650.700 euro, waarbij Sport Vlaanderen instaat voor 50% van de investering. Het KOV voorziet 125.000 euro voor het internaat van de leerlingen van de topsportschool die schoolgaan in het College. Ten laatste tegen 1 september 2024 moet de nieuwe infrastructuur van het Euro Volley Center klaar zijn.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise