Grimbergen lanceert nieuwe website voor toerisme

Inwoners en toeristen kunnen sinds begin juli terecht op een aparte webstek volledig gewijd aan de toeristische troeven van Grimbergen: www.toerismegrimbergen.be

“Na een bijzonder moeilijk jaar, zetten we volop in op de herstart van het toeristische seizoen”, zegt schepen voor Toerisme Karlijne Van Bree (Vernieuwing). “Wie de website bezoekt, vindt er alle informatie voor een daguitstap, maar evenzeer voor een meerdaags bezoek aan onze mooie gemeente. Wandelingen, fietsroutes, logeeradressen, een overzicht van bezienswaardigheden: aan alles is gedacht.”

De voorbije weken is er achter de schermen hard gewerkt om de website te voorzien van alle relevante informatie. Sprekende foto’s maken het geheel extra aantrekkelijk. De website bevat enkele handige functionaliteiten, zoals een kaart waarop de bezoeker makkelijk alle restaurants, cafés, logeeradressen of publieke toiletten kan opzoeken.

Via nieuwsberichten worden interessante activiteiten of nieuwtjes in de kijker gezet. Er is ook een handige zoekfunctie, net zoals op de algemene website van de gemeente. De website zal de komende maanden nog verder uitgebreid worden. Zo is het de bedoeling om basisinformatie ook aan te bieden in het Engels, Frans en Duits. Er wordt immers verwacht dat meer toeristen uit het buitenland Grimbergen zullen bezoeken, onder meer door de opstart van de microbrouwerij.

“De lancering van deze aparte website is een volgende stap die we zetten binnen onze communicatiestrategie. We willen hiermee iedereen die Grimbergen wenst te bezoeken op een moderne manier informeren over de toeristische troeven van onze gemeente”, besluit eerste schepen Philip Roosen (N-VA).

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise