AZ Jan Portaels ei zo na volledig ontruimd door watersnood

In Vilvoorde viel de overlast ondanks ook heel wat ondergelopen kelders nog enigszins mee, al was het wel donderdagavond eventjes heel spannend in het AZ Jan Portaels. “Het heeft maar een haar gescheeld of het volledige ziekenhuis moest geëvacueerd worden”, zegt burgemeester Hans Bonte (Vooruit).

Er werd zelfs een prefase noodplan afgekondigd voor het AZ Jan Portaels. “Het water in de kelders stond zeer hoog door de verzadigde Zenne en het elektriciteitslokaal dreigde onder te lopen. Daardoor dreigde een grote kortsluiting maar dat is uiteindelijk nipt vermeden. Door extra pompcapaciteit heeft men het water uit de cruciale kelders kunnen houden maar het heeft echt maar een paar centimeter gescheeld.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise