Vandalen steken vuilniszakken en – bakken in brand in KanaalPark

De omgeving van het KanaalPark wordt geplaagd door vandalen. Donderdagavond laat werden verschillende vuilniszakken aan een van de appartementsblokken in brand gestoken. Gelukkig was de brandweer – die letterlijk om de hoek huist – er snel bij. Ook afgelopen weekend werd al een vuilbak in brand gestoken. De buurtbewoners zijn de overlast beu.

Woordvoerster Catherine Bodet van de politiezone Vilvoorde-Machelen bevestigt de feiten. “Een eerste was inderdaad in de nacht van zaterdag op zondag aan de Rondeweg. Daar stonden een band en een afvalzak in brand. Kwaad opzet is hier zeker niet bij uitgesloten, net als de brandende vuilniszakken van woensdagnacht. We zijn met een onderzoek gestart en zullen ook de camerabeelden bekijken van de camera’s die er hangen. Het is echter niet zeker of die net op dat moment naar die plek gericht stonden. “Het is daar sowieso een redelijk populaire buurt, ook met alle recreatieve voorzieningen die er zijn aangelegd. Dat maakt dat we sowieso extra patrouilleren in de omgeving, onder andere na een aantal oproepen van buurtbewoners.”

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise