Gemeenteraadsvoorzitter Chantal Lauwers uit coma

Goed nieuws: gemeenteraadsvoorzitter Chantal Lauwers is aan de beterhand. Ze werd woensdag uit haar coma gehaald. “Er is een gestage verbetering vastgesteld. We durven dan ook verwachten dat alles verder de goede richting zal uitgaan en duimen uiteraard voor een integraal herstel”, zegt schepen en partijgenoot Bart Laeremans.

Enkele maanden geleden werd bij de moeder van Chantal Lauwers een ernstige vorm van kanker vastgesteld. “Zij diende een intensieve chemokuur te ondergaan. Op een gegeven moment ging het mis en werd haar moeder (wellicht) in de kliniek besmet met het coronavirus. Haar dochters verzorgden haar, onwetend dat hun moeder besmet was. Lauwers en haar vader liepen daarbij zelf ook corona op.” Zo’n twee weken geleden overleed haar moeder, op 70-jarige leeftijd.

Nog voor de begrafenis kon geregeld worden, verslechterde de toestand van Lauwers zodanig dat zijzelf ook moest opgenomen worden in het Mechelse Sint-Maarten-ziekenhuis. “Omdat de longen dermate ontstoken waren, diende zij vorige week woensdag in coma gebracht te worden. De dokters hadden gezegd dat dit tot zes weken kon duren. Gelukkig was de behandeling succesvol en raakte de toestand onder controle. Zij kan nu opnieuw zelfstandig ademen. Ze is wel nog steeds ernstig verzwakt. Het was voor ons allemaal bang en machteloos afwachten, maar we zijn uiteraard heel erg blij dat de situatie in gunstige zin evolueert. We brengen graag een eresaluut aan de dokters en verpleegkundigen die haar hebben verzorgd en bijgestaan”, aldus nog Laeremans.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise