100.000 euro voor cohousing in jongensschool Nijverseel

Matthias DIependaele, Vlaams minister van Onroerend Erfgoed (N-VA), kent een standaardpremie van 100.000 euro toe voor de restauratie van de gemeentelijke jongensschool in Nijverseel. De nieuwe eigenaars plannen er een cohousing project waarbij van de klassen drie wooneenheden worden gemaakt.

De bouwplannen van architect Paul Semal dateren van 6 juli 1936 en voorzien de bouw van drie nieuwe klaslokalen met turnzaal, zaal voor geneeskundig toezicht en overdekte speelplaats. De school is sinds 2009 beschermd als monument.

De klassen worden omgevormd tot woongelegenheden, de turnzaal en overdekte speelkoer zullen sporadisch kunnen gehuurd worden voor allerhande activiteiten.

Topartikels editie Asse-Merchtem-Opwijk
Activiteiten van uw vereniging gratis in onze agenda? Klik hier!