Robot controleert temperatuur én mondmasker aan ziekenhuisingang

Het AZ Jan Portaels krijgt voortaan bijstand van robot Cruzr in de strijd tegen het coronavirus. De robot zal aan de centrale ingang je temperatuur meten én controleren of je een mondmasker draagt, twee belangrijke voorwaarden alvorens je het ziekenhuis mag betreden.

“Je moet sowieso Cruzr voorbij als je het ziekenhuis betreedt”, legt woordvoerster Helena Polfliet uit. “De robot meet via een camera de temperatuur tussen je ogen en geeft die direct aan op het scherm. Verder scant hij met een andere camera de contouren van je gezicht. Als je geen mondmasker draagt, wijst hij je daar op en ook als je het niet correct hebt aangebracht maakt hij een opmerking.”

Het is de bedoeling dat de robot in de toekomst ook patiënten begeleidt naar hun afspraak. In het AZ Jan Portaels liggen momenteel 54 patiënten met Covid-19 waarvan 6 op Intensieve Zorgen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise