Nieuwe veegwagen voor Grimbergse groendienst

Om de straten en de fietspaden schoon te houden, kocht de gemeente een nieuwe veegwagen aan.

“Dit voertuig kan meteen ingezet worden voor het vegen van allerlei zwerfvuil en het onderhoud van straatgoten”, licht burgemeester Chris Selleslagh toe.

“De veegmachine is ook uitgerust met een zuigslang die kan ingrijpen bij acute problemen zoals het ledigen van een riool of het opzuigen van bladeren.”, vult schepen Yves Verberck aan. “De wagen beschikt over een euro 6 dieselmotor, en is dus ‘goed’ voor het milieu. Bovendien is hij voorzien van de laatste technologie en heeft hij een 360 graden camera waardoor de bestuurder een duidelijk beeld kan krijgen op het werkveld.”

Naast de nieuwe veegmachine kocht de gemeente recent ook een nieuwe milieuvriendelijke bestelwagen aan. De dienst Groen kan nu de oude meer vervuilende dieselwagen vervangen door een wagen die op aardgas (CNG) rijdt. Voor deze bestelwagen die dagelijks de gemeente doorkruist is een milieuvriendelijke wagen zeker aangewezen. Het voordeel van een wagen op aardgas is dat deze geen roet uitstoot alsook 95% minder fijn stof en de helft minder koolmonoxide dan een andere wagen. Door het lager verbruik wordt de meerkost bij de aankoop snel gerecupereerd. “Onze gemeente heeft nu in het totaal 9 milieuvriendelijkere CNG-voertuigen”, aldus burgemeester Chris Selleslagh.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise