Leden vzw (W)armkracht breien 17.447 mutsjes voor actie Welzijnszorg

Liefst 17.447 mutsjes heeft armoedeorganisatie vzw (W)arm-kracht gebreid in het kader van de ‘Goedgemutst breicampagne’ van Welzijnszorg en Innocent Belgium, een fabrikant van smoothies.

“Een enorm resultaat”, lacht Luk Hollebecq van vzw (W)-arm-kracht. “We zijn blijven breien de voorbije maanden en hebben ook heel wat vrienden en familie ingeschakeld, allemaal uit de regio Vilvoorde en Machelen.” Maandagavond werd de massa gebreide mutsjes in lokaal dienstencentrum De Meer geschonken aan Welzijnszorg.

Innocent Belgium vraagt elke winter aan honderden breiers in België om kleine wollen mutsjes te breien en die tegen eind oktober binnen te brengen. Ze doen dat om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor een belangrijk maatschappelijk probleem, met name armoede.

Iedereen kan en mag breien. Innocent Belgium telt en etiketteert elk mutsje, zorgt ervoor dat ze op hun prodct terecht komen en verdeelt deze goedgemutste smoothies over heel Vlaanderen. Iedereen kan van deze vrolijke flesjes genieten in een lokale supermarkt vanaf december. Per verkochte goedgemutste smoothie gaat er dan 0,20 euro van de verkoopprijs naar Welzijnszorg. Zij gebruiken het geld uiteindelijk om allerlei armoedeprojecten te ondersteunen.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise