Warm onthaal voor leerlingen stedelijke bassischool ‘t Groentje

Aan stedelijke basisschool ‘t Groentje in Vilvoorde centrum was het aan de schoolpoort een traditioneel drukke 1 septemberdag. Daar stopte de vergelijking met andere jaren want uiteraard was corona ook hier duidelijk zichtbaar onder meer door de mondmaskers bij de ouders.

“We hebben ondanks de maatregelen een warm onthaal voor de kinderen voorzien maar uiteraard worden eerst de handen ontsmet”, zegt directrice Ineke Coorens. “Aangezien ouders de kinderen aan de schoolpoort afzetten laten we hen nadien onmiddellijk doorstromen naar de klassen.” Voor de kleuters lag er een rode loper met troeteldiertjes klaar om hen te verwelkomen. Ook de speelplaats van de school was feestelijk aangekleed. Op een paar waterlanders na stapten de meesten kindjes stoer het nieuwe schooljaar in.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise