Oproep na klachten over zakken die blijven staan: “Plaats het huisvuil correct buiten”

In augustus kreeg het gemeentebestuur diverse klachten over niet opgehaald huisvuil. In 25 straten waren ongeveer 77 vuilbakken niet geledigd. Na onderzoek bij Intradura blijkt dat mensen hun huisvuil in gesloten vaten of bakken aanbieden.

Zo proberen de inwoners te vermijden dat vogels of ander ongedierte de zakken stukbijten. Intradura laat weten dat dit niet conform de ophaalregels is. Een bak of mand om uw afvalzak buiten te plaatsen is toegestaan, maar zonder deksel.

“Om te vermijden dat huisvuil niet opgehaald wordt, raden we de inwoners aan om de ophaalregels van Intradura correct te volgen. Zo kunnen we een vlotte huisvuilophaling garanderen.”, stelt Yves Verberck, schepen van afvalbeleid.

Meer info over het correct aanbieden van huisvuil vindt u op de website van Intradura.

Populair in editie Vilvoorde-Grimbergen-Meise